Banany mrożone w czekoladzie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.

Składniki

  • 6 bananów
  • 20 dag pistacji
  • 4 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki maczku cukierniczego
  • 1 szklanka wody
  • patyczki szaszłykowe

Opis przygotowania

Banany umyć, obrać ze skory, usunąć końcówki, po czym nabić na patyczki szaszłykowe i namoczyć w wodzie wymieszanej z sokiem cytrynowym. Następnie zamrozić je w zamrażalniku. Czekoladę gorzką pokruszyć na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Następnie wyciągnąć banany z zamrażalnika, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i przełożyć na tackę. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i maczkiem cukierniczym.

0 komentarzy

Podobne przepisy