Ryż z papryką, grillowanym tofu i ananasem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Ryż z papryką, grillowanym tofu i ananasem

    Dodane przez: iwona

    miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 40 g tofu
  • 4 plastry ananasa w zalewie
  • 100 g łagodnego keczupu
  • 100 ml mleka sojowego
  • 2 suszone, ostre papryczki chili
  • 2 liście bazylii
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania

Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Następnie paprykę chili opłukać, pokroić na kawałki, połączyć z mlekiem sojowym, zagotować, dodać do ryżu, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Tofu namoczyć w 0,5 szklanki letniej wody i przełożyć na rozpalony grill. Ananasa osaczyć z zalewy, dodać do grillowanego tofu i przypiec z obu stron. Grillowane składniki dodać do ryżu wraz keczupem i listkami bazylii. Podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy