Sałatka z kapusty, sera, granatu i orzechów

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 15 dag orzechów włoskich
  • 10 dag twardego tartego sera owczego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 granat
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kapustę pekińską dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie pokroić ją w cienkie plastry i oprószyć pieprzem oraz solą. Do kapusty dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, tłuczone orzechy włoskie, oliwę z oliwek, tarty ser owczy, miąższ granatu i całość wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy