Ramen

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3499
Ramen
fot. Adam UXB Smith / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 por
  • 1 kalafior
  • 1 cebula
  • 1,5 l wody
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 rzodkiewki
  • 2 pietruszki
  • maggi
  • 10 dag grzybów shitake
  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 30 dag szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną woda i wyłożyć na talerz. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, zalać 1,5 l wody, dodać pokrojoną na połowę pietruszkę, rzodkiewkę, podzielonego na różyczki kalafiora i gotować na małym ogniu. Grzyby shitake namoczyć w gorącej wodzie na 10 minut, następnie odcedzić i dodać do gotowanego wywaru. Całość gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać opłukany szpinak, pokrojony w krążki por i cebulę. Doprawić do smaku, pieprzem, solą i maggi. Następnie zagotować i przelać na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów