Tofu gotowane z krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2069
Tofu gotowane z krewetkami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 15 dag mrożonych krewetek
  • 4 łyżki gotowego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sol
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Tofu przełożyć na sito i gotować na parze około 8 minut. Następnie ściągnąć z sita, pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i por (w krążki), a następnie zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone krewetki, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Następnie całość przełożyć na tofu. Wszystko polać sosem sojowym i udekorować natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów