Warzywa grillowane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tacka aluminiowa

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa dobrze umyć, osączyć i osączyć z wody. Bakłażana, cukinię i cebule pokroić w krążki, po czym przełożyć na tackę aluminiową. Dodać do tego paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w plastry oraz por pokrojony na kawałki. Następnie przypiec na rozpalonym grillu z obu stron, a potem przełożyć całość do miski. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek, zeszklić i przełożyć do grillowanych warzyw. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i dobrze wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy