Warzywa grillowane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3800
Warzywa grillowane
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tacka aluminiowa

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć, osączyć i osączyć z wody. Bakłażana, cukinię i cebule pokroić w krążki, po czym przełożyć na tackę aluminiową. Dodać do tego paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w plastry oraz por pokrojony na kawałki. Następnie przypiec na rozpalonym grillu z obu stron, a potem przełożyć całość do miski. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek, zeszklić i przełożyć do grillowanych warzyw. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i dobrze wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów