Tuńczyk z ryżem i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2321
Tuńczyk z ryżem i fasolą
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 20 g fasoli szparagowej
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odparować i przełożyć na talerz. Fasolkę szparagową dobrze umyć, odciąć końcówki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, oprószyć pieprzem, dodać do niego drobno posiekaną papryczkę chili, wymieszać i przełożyć na fasolkę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów