Tofu z soją w śmietanie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tofu z soją w śmietanie

    Dodane przez: wd2005

    Mr Wabu / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g tofu
  • 20 g soi
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania

Soję moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej, tej samej wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać paprykę chilli, tofu pokrojone w kostkę i smażyć na złoty kolor. Dodać do tego soję, dobrze wymieszać, doprawić solą do smaku i przełożyć do miski. Na wierzch wyłożyć śmietanę i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

2 komentarze

odpowiedz

Uwielbiam tofu, a to jest marynowane czy naturalne??

odpowiedz

Tofu jest smażone, nie jest marynowane.

Podobne przepisy