Tofu z soją w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1251
Tofu z soją w śmietanie
fot. Mr Wabu / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 20 g soi
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Soję moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej, tej samej wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać paprykę chilli, tofu pokrojone w kostkę i smażyć na złoty kolor. Dodać do tego soję, dobrze wymieszać, doprawić solą do smaku i przełożyć do miski. Na wierzch wyłożyć śmietanę i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

2 komentarze

Uwielbiam tofu, a to jest marynowane czy naturalne??

Tofu jest smażone, nie jest marynowane.

Podobne przepisy