Papryka z mięsem mielonym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Papryka z mięsem mielonym

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g mięsa mielonego
  • 0,5 kg czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • natka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki gotowego sosu Tao Tao Hoi Sin
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz połowę zielonej natki pietruszki. Doprawić pieprzem, solą, dobrze wymieszać i uformować ręcznie kulki. Zagotować 1 l wody i na wrzątek wrzucić kulki mięsne. Gotować przez około 20 minut i odcedzić. Paprykę umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy, pozbawić nasion, sparzyć wrzątkiem i nadziać gotowanymi kulkami mięsa. Całość włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 3-4 łyżkami wody, przykryć i dusić około 7 minut. Następnie wyciągnąć, osączyć z wody, przełożyć na talerz, polać gotowym sosem Hoi Sin i udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy