Tosty po francusku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tosty po francusku

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 40 dag szpinaku
  • 30 dag żółtego sera
  • 1 opakowanie kiełków fasoli
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 pomidory koktajlowe
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania

Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Pierś kurczaka obtoczyć w jajku, w mące, posolić, a następnie usmażyć z obu stron na rumiany kolor na 2 łyżkach oleju i przekroić na połowę. Szpinak i kiełki fasoli sparzyć wrzątkiem i przełożyć razem z kurczakiem na talerz. Ser żółty pokroić na kwadraty, lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, położyć na talerz. Kromki tostowe przeciąć na trójkąty, namoczyć w jajku, upiec na złoty kolor z obu stron i dodać do całości. Talerz udekorować pomidorem koktajlowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy