Grillowane warzywa z ryżem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Grillowane warzywa z ryżem

    Dodane przez: wd2005

    jetalone / CC-BY 2.0

Składniki

  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia żółta
  • 1 brokuł
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 główka sałaty
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 6 pieczarek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ryż opłukać i ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody. Ugotowany odcedzić. Obrać czosnek, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić drobno, dodać do czosnku i przesmażyć. Przesmażone dodać do ryżu i wymieszać. Sałatę opłukać, osączyć z wody i wyłożyć ja miseczkę. Do miseczki przełożyć ryż z grzybami. Cukinie pokroić w plastry, posolić i oprószyć pieprzem. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na duże ćwiartki. Przygotować grilla i przypiec na nim pokrojone warzywa. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i przełożyć na talerz. Obok brokuła ułożyć grillowane warzywa i miseczkę z wymieszanym ryżem.

0 komentarzy

Podobne przepisy