Tagliatelle z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2971
Tagliatelle z grzybami
fot. Danielle Scott / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 220 g makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 40 g pieczarek
  • 5 dag kaparów
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić i przełożyć na talerz. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i smażyć na maśle. Do pieczarek dodać rozdrobnione kapary, szczyptę soli i pieprzu. Obrać czosnek, pokroić drobno i dodac do smażonych pieczarek i kaparów. Wymieszać i smażyć do czasu, aż pieczarki zbrązowieją. Usmażone przełożyć na makaron i polać sosem z pieczenia. Pomidora pokroić na cząstki, szczypiorek pokroić drobno i posypać nim wierzch.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów