Śledź po kaspijsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1861

Składniki:

  • 250 g matiasów
  • 200 g ziemniaków
  • 170 g buraków ćwikłowych
  • 120 g marchwi
  • 75 g ogórków
  • 75 g cebuli
  • 25 g oleju
  • 25 g octu 3%
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć. Ziemniaki, marchew, buraki ugotować do miękkości razem z łupinami, po czyn odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Matiasy pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w plastry. Cebulę i ogórki obrać ze skóry, pokroić w krążki. Przygotować talerz i na jego środku wyłożyć ziemniaki, buraki i marchew. Na marchwi położyć matiasy. Obrzeża talerza wyłożyć cebulą, plastrami jajek i ogórków. Olej zmieszać z octem, cukrem szczyptą soli i pieprzu i polać po całości. Gotowego śledzia podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów