Sorbet malinowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 650 g cukru
  • 500 g malin
  • 1 białko
  • 1 kieliszek likieru owocowego lub wódki
  • sok z 1 cytryny

Opis przygotowania

Maliny zmiksować, a część z nich zostawić do przybrania. Przygotować syrop ze szklanki wody i cukru, dobrze rozmieszać i połączyć z zmiksowanymi malinami. Dodać do tego sok z cytryny, wymieszać i wstawić na 1 godzinę do zamrażalnika. Gdy cała masa zgęstnieje, ubić pianę z białka, połączyć ja z zamrażaną masą i ponownie włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie sorbet wyciągnąć z lodówki, polać go likierem owocowym lub wódka, posypać malinami i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy