Jabłecznik z rumem

monika4

Autor:

Przepisów: 67

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

>6 os.
  • Jabłecznik z rumem

    Dodane przez: monika4

    MONIKA STRUK

Składniki

  • 1 margaryna
  • 2 jajka
  • sok jabłkowy
  • 1 kg jabłek
  • 2,5 szklanki mąki
  • bita śmietana
  • rum

Opis przygotowania

Z mąki,jajek,margaryny zagniatamy kruche ciasto.Do lodówki na pół godziny.Jabłka obieramy i wrzucamy do garnuszka do soku jabłkowego i gotujemy 8 minut.Kruche ciasto wałkujemy układamy w formie na to wylewamy gotowane jabłka i pieczemy 30 minut.Jak ciasto ostygnie to ubijamy bitą śmietanę i na to polewamy miejscowo po troszeczkę rum.

0 komentarzy

Podobne przepisy