Jabłecznik z rumem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1804
Jabłecznik z rumem
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 1 margaryna
  • 2 jajka
  • sok jabłkowy
  • 1 kg jabłek
  • 2,5 szklanki mąki
  • bita śmietana
  • rum

Opis przygotowania:

Z mąki,jajek,margaryny zagniatamy kruche ciasto.Do lodówki na pół godziny.Jabłka obieramy i wrzucamy do garnuszka do soku jabłkowego i gotujemy 8 minut.Kruche ciasto wałkujemy układamy w formie na to wylewamy gotowane jabłka i pieczemy 30 minut.Jak ciasto ostygnie to ubijamy bitą śmietanę i na to polewamy miejscowo po troszeczkę rum.

Autor: monika4

0 komenatrzy

Podobne przepisy