Chipsy z cebuli

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g cebuli
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • olej do smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Cebulę obrać, pokroić na plastry do 1,5 mm, obtoczyć w mące i w papryce mielonej ostrej i słodkiej zmieszanej ze sobą. Rozgrzać dużą ilość oleju na patelni i smażyć cebulę z obu stron. Usmażoną układać na sitku lub bibule, aby osączyła się z tłuszczu , posypać solą i przełożyć do miseczki. Chipsy z cebuli podajemy na zimno, a najlepiej smakują z piwem.

0 komentarzy

Podobne przepisy