Sos serowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1406
Sos serowy
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 1 kostka sera topionego
  • 70 g sera rokpol
  • 4 łyżki oleju
  • 1 żółtko
  • 1 szklanka wody
  • sok z jednej cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta przyprawy czosnkowej
  • szczypta soli
  • pieprz

Opis przygotowania:

Czosnek obrać ze skóry posiekać drobno i zrumienić na rozgrzanym oleju. Szklankę wody zagotować z serem topionym, serem rokpol, do rozpuszczenia serów, po zagotowaniu przestudzić, wbić żółtko. Dodać zrumieniony czosnek i przyprawę czosnkową. Całość dobrze przemieszać, zagotować i doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy