Małe korony z kiwi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2792
Małe korony z kiwi

Składniki:

  • 3 owoce kiwi
  • 3 ciemne winogrona
  • kawałek sera z niebieską pleśnią
  • trochę natki pietruszki
  • owoc liczi

Opis przygotowania:

[b]1.[/b] Kiwi sparzyć wrzątkiem i zahartować pod bieżącą wodą w połowie każdego owocu zaznaczyć miękkim ołówkiem linię.
[b]2.[/b] Wycinarką ostrożnie nakłuć owoce wzdłuż linii do samego środka
[b]3.[/b] Obie połówki lekko przekręcić w przeciwne strony rozdzielić
[b]4.[/b] Dolną część tak powstałych koron ściąć nożem żeby uzyskać bardziej stabilną podstawę
[b]5.[/b] Winogrona przepołowić i usunąć pestki, ser pokroić w małe trójkąty oskubać natkę pietruszki, korony udekorować serem, winogronami, natką pietruszki i otartym liczi.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów