Tacos meksykańskie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 10240
Tacos meksykańskie
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 dkg mąki pszennej
  • 10 dkg mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • Nadzienie:
  • 5 dkg fasoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 jajka
  • 12 dkg mielonej szynki
  • szczypta ostrej papryki
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę namoczyć, ugotować do miękkości i rozetrzeć na miazgę. Obie mąki zmieszać ze sobą, dodać jajka, oliwę i odpowiednią ilość wody, dobrze wyrobić na gładkie ciasto naleśnikowe. Dodać szczyptę soli i wymieszać. Masło rozsmarować na patelni i z ciasta smażyć naleśniki. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek. Miazgę fasoli rozetrzeć z oliwą i ugotowanymi jajkami, dodać do tego zmieloną szynkę, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wysmarować naleśniki i zawinąć w rulony. Naleśniki lekko podsmażyć na patelni z odrobiną masła i podawać na gorąco.

2 komentarze

a tabasco????????? tabasco to podstawa!!!!!!! k...a

Nalesniki wysmarowac I zwinac w rulony?????? I to maja byc tacos meksykanskie? To jakis zart.

Podobne przepisy