Suflet z mąki kukurydzianej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: trudne
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2467

Składniki:

  • 20 dkg mąki kukurydzianej
  • 3/4 l mleka
  • 12 dkg pikantnego twarogowego sera
  • 5 dkg masła
  • 3 jajka
  • pół łyżki proszku do pieczenia sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mąkę zalać wrzącym mlekiem, dodać sól, pieprz i gotować, aż do całkowitego wchłonięcia płynu. Masa zacznie odchodzić od ścianek. Zdjąć z ognia, dodać masło, rozmącone żółtka i utarty ser.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą. Wysmarować formę masłem, przełożyć do niej całość i piec w mocno nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów