Zupa z soczewicy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1,5 l rosołu wołowego z kostki
  • 15 dkg suszonej soczewicy
  • 5 dkg masła
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta suszonej mięty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Soczewicę wypłukać i namoczyć przez 4 godziny. Namoczona przecedzić i zalać rosołem, gotować do czasu, aż będzie miękka. Cebulę obrać pokroić drobno i przysmażyć na maśle i dodać do zupy. Całość doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki i szczyptą suszonej mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy