Szpinak z twarożkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2082

Składniki:

  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 5 dag twarożku kremowego
  • 1/2 łyżki natki pietruszki
  • starta gałka muszkatołowa
  • gorczyca
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Zamrożony szpinak łamiemy, wkładamy do rondelka i rozmrażamy na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Do lekko ciepłego i rozmrożonego dodajemy twarożek. Mielimy w młynku gałkę, gorczyce i pieprz. Przyprawiamy potrawę i dodajemy sól oraz masło. Podajemy na gorąco, posypany posiekaną natką pietruszki.

Autor: lipsi

0 komenatrzy

Podobne przepisy