Sernik malinowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2070
Sernik malinowy

Składniki:

  • 75 g masła
  • 9 łyżek miodu
  • 250 g herbatników
  • torebka żelatyny
  • 3-4 łyżki soku z pomarańczy
  • 600 g tłustego sera białego
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 450 g malin
  • 6 małych lisków mięty

Opis przygotowania:

Żelatynę rozpuścić w soku z pomarańczy i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymięszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno tortownicy wyłożyć masą herbatnikową. Odstawić na ok. godz do lodówki. Śmietanę ubić i dodać stopniowo ser i pozostałym miodem. Kilka malin zostawić resztę rozdrobnić widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymięszać z żelatyną i wyłożyć na spód herbatnikowy przyozdobić malinami i miętą. Odstawić do lodówki na 3 godz.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów