Babka w białej polewie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1868
Babka w białej polewie
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 5 jaj
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • gotowy biały lukier do polania

Opis przygotowania:

Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Przesiać obie mąki i dodać proszek do pieczenia. Wlać stopioną margarynę i wymieszać. Formę do babki posmarować bułką. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów