Smakowity.pl

Halibut w cieście piwnym

Autor:

Przepisów: 63

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Halibut w cieście piwnym

    Dodane przez: olma

Składniki

  • halibut (1 kg);
  • 120 g mąki;
  • 1 szkl. jasnego piwa;
  • 1 jajko;
  • sok z cytryny

Opis przygotowania

1. Mąkę, piwo, jajka wymieszać. (to jest nasze ciasto)
2. Rybę oczyszczić, pokroić. 3. Skropić kawalki sokiem z cytryny, zanurzyć w cieście.
4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

Tagi:piwohalibutryba

0 komentarzy

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej