Blok warzywno-szynkowy

abaszka

Autor:

Przepisów: 1

Ocena:

(średnia: 5.00, 2 głosy)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.
  • Blok warzywno-szynkowy

    Dodane przez: abaszka

Składniki

  • 1/2 kg szynki w plasterkach
  • paczka brokułów mrożonych
  • puszka kukurydzy
  • puszka kukurydzy w kolbach małych
  • 5 dużych marchewek
  • 8 jajek
  • paczka żelatyny
  • włoszczyzna
  • 1 kostka rosołowa

Opis przygotowania

Brokuły ugotować w osolonej wodzie, jajka ugotować na twardo, marchewki aż będą miękkie. Z włoszczyzny zrobić wywar warzywny, do którego na końcu trzeba dodać kostkę rosołową. Blachę "keksowkę" wyłożyć po brzegi marchewką pokrojoną w talarki. Następnie warstwami wykładać produkty - jajka pokrojone w ćwiartkę, kukurydzę ziarna, brokuły i na sam koniec kolby kukurydzy zawinięte w szynce. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, dodać do wywaru (wywaru ma być ok 2 litry). Całość powoli wylać do keksówki i wstawić do lodówki. Jak zastygnie, włożyć blachę an chwilę do ciepłej wody i wyłożyć na talerz. Smacznego

0 komentarzy

Podobne przepisy