Grillowana polędwica wołowa z komosą i sałatką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1658
Grillowana polędwica wołowa z komosą i sałatką
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 150 g komosy ryżowej
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Ogórka oraz rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Kukurydzę osączyć z zalewy. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wymieszać z osączoną z zalewy kukurydzą. Po wymieszaniu dodać to do warzyw na talerzu. Następnie polędwicę wołową wysmarować olejem, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i grillować na ruszcie rozpalonego grilla do miękkości. Gotową ściągnąć z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać rukolą i czarnym sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów