Wiśnie w syropie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 9
Wiśnie w syropie
fot. sea_wave / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g cukru
  • 1 kg wiśni
  • 1 l wody

Opis przygotowania:

Wiśnie umyć, osączyć z wody, wydrylować z nich pestki, po czym przesypać do słoja. Następnie do rondla wlać wodę, wsypać do niej cukier i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu zalać tym wiśnie w słoju. Całość dobrze zakręcić pokrywką, przełożyć do rondla z wodą (woda ma sięgać do polowy słoja z wiśniami) i zagotować. Po zagotowaniu wyciągnąć z wody i przestudzić.

0 komenatrzy

Podobne przepisy