Naleśniki z czerwonymi pomarańczami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 663
Naleśniki z czerwonymi pomarańczami
fot. NatashaBreen / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 czerwone pomarańcze
  • 4 łyżki miodu lipowego:
  • Na ciasto:
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 1,5 szklanki maki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Pomarańcze czerwone umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry.

Przygotować ciasto: mąkę ze szczyptą soli i cukrem przesypać do rondla. Wlać do tego mleko, olej, wbić jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietany. Następnie całość nabrać chochelką i przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Wszystko smażyć na rumiany kolor z obu stron na średnim ogniu.

Po usmażeniu naleśniki ściągnąć z ognia, wyłożyć je na talerz, posmarować miodem i złożyć w koperty. Na to wyłożyć plastry czerwonych pomarańczy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów