Babeczki szpinakowo-serowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Babeczki szpinakowo-serowe

    Dodane przez: wd2005

    voltan1 / elements.envato.com

Składniki

  • 400 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 350 g szpinaku
  • 300 g tartego sera Gouda
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zaszklonego czosnku wsypać tartą gałkę muszkatołową i szpinak. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu przez minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować je letnią wodą i wyłożyć nim małe foremki. Dodać do tego duszony wcześniej szpinak i wszystko posypać tartym serem Gouda. Następnie ciasto ze szpinakiem wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor.

0 komentarzy

Podobne przepisy