Pieczarki z porem i sezamem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1059
Pieczarki z porem i sezamem
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 g małych pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 mały por
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku

Opis przygotowania:

Por umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Pieczarki umyć, pozbawić błony i pokroić je na połowy. Rozgrzać masło na patelni i wsypać do niego suszony tymianek. Następnie dodać do tego pokrojone wcześniej pieczarki i smażyć je przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem wlać do tego sos sojowy, dodać pokrojony por, wsypać sezam i dobrze wymieszać. Całość smażyć jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów