Sałatka z octem figowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 712
Sałatka z octem figowym
fot. Nikchick (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g szynki parmeńskiej
  • 250 g sera koziego
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 2 chlebki pita
  • 2 łyżki octu figowego
  • 1 czerwona sałata
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę czerwoną oraz szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Chlebki pita połamać na drobne kawałeczki i dodać do warzyw na talerzu. Następnie szynkę parmeńską pokroić w drobną kostkę, a ser kozi pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, skropić octem figowym i dobrze wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów