Rolada z łososia, sera i koperku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 400 g wędzonego łososia w plastrach
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pęczki zielonego koperku
  • 1,5 kg sera twarogowego
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania

Koperek umyć, osączyć z wody, drobno posiekać i posypać nim folię aluminiową. Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do sera. Ser z czosnkiem doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu i wlać do tego śmietanę. Następnie całość wymieszać i wyłożyć na koperek zielony na folii aluminiowej. Na ser położyć plastry wędzonego łososia. Wszystko dobrze zawinąć w rulon folią, po czym wstawić do lodówki i trzymać przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, odwinąć z folii i pokroić na porcje.

0 komentarzy

Podobne przepisy