Rolada z łososia, sera i koperku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2012
Rolada z łososia, sera i koperku
fot. Oliwier Brzezinski (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 400 g wędzonego łososia w plastrach
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pęczki zielonego koperku
  • 1,5 kg sera twarogowego
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Koperek umyć, osączyć z wody, drobno posiekać i posypać nim folię aluminiową. Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do sera. Ser z czosnkiem doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu i wlać do tego śmietanę. Następnie całość wymieszać i wyłożyć na koperek zielony na folii aluminiowej. Na ser położyć plastry wędzonego łososia. Wszystko dobrze zawinąć w rulon folią, po czym wstawić do lodówki i trzymać przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, odwinąć z folii i pokroić na porcje.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów