Bagietka z papryką i krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 119
Bagietka z papryką i krewetkami
fot. angermann / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g sera feta
  • 14 mrożonych krewetek
  • 14 czerwonych papryk konserwowych
  • 2 małe bagietki
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić do rondla z 1 l gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować do zarumienienia się skórki na nich (ok. 3 min.). Wtedy ściągnąć je z ognia i odcedzić. Bagietki pokroić w cienkie kromki. Ser feta pokroić w dużą kostkę. Paprykę konserwową osączyć z zalewy i razem z pokrojonym wcześniej serem feta nabić na patyczki szaszłykowe. Następnie nabić na to jeszcze ugotowane krewetki i pokrojone bagietki. Całość wyłożyć na talerz i udekorować szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy