Sałatka cauchoise

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Sałatka cauchoise

    Dodane przez: wd2005

    Ludovic Péron (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100 g gotowanej szynki
  • 30 g sera gruyere
  • 3 g kiełków słonecznika
  • 1 seler
  • 1 łyżka octu cydrowego
  • sól

Opis przygotowania

Kiełki, ziemniaki oraz seler umyć. Następnie ziemniaki z selerem przełożyć do osobnych rondli, zalać wodą tak, aby składniki nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, ziemniaki i seler obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm do miski. Ser gruyere pokroić drobno i dodać do pokrojonych warzyw w misce. Śmietanę zmieszać z mielonymi orzechami włoskimi i polać całość. Wszystko posypać pokrojoną szynką gotowaną, kiełkami słonecznika i skropić octem cedrowym

0 komentarzy