Batata harra

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 2 czerwone, słodkie papryki
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cukinia
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
  • natka zielonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody i pokroić w dużą kostkę. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Następnie pokrojone wcześniej ziemniaki oprószyć szczyptą soli, mielonej papryki chili i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Ziemniaki smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do nich pokrojoną czerwoną paprykę, cukinię i natkę zielonej kolendry. Wszystko wymieszać i smażyć do miękkości papryki z cukinią. Kiedy warzywa te zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy