Kuskus z warzywami w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 820
Kuskus z warzywami w curry
fot. Lmmima (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 4 okry
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki korzenia z natką
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew oraz korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Ciecierzycę osaczyć z zalewy. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i przełożyć do miski. Do kolejnego rondla włożyć pokrojona marchew, pietruszkę, korzeń z natką, okrę i osączoną z zalewy ciecierzycę. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i gotować je na średnim ogniu do miękkości. Po ugotowaniu warzywa odcedzić i dodać do kuskusu w misce. Wszystko posypać curry i podawać na ciepło do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów