Lahoh

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Lahoh

    Dodane przez: wd2005

    Gilabrand (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki

  • 1 szklanka letniej wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka aktywnych drożdży
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej
  • 0,5 łyżeczki cukru

Opis przygotowania

Mąkę pszenną oraz żytnią przesypać do miski i wsypać do tego aktywne drożdże. Całość dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać chochelką na rozgrzany i wysmarowany olej na patelni. Ciasto smażyć tylko z jednej strony do uzyskania rumianego koloru. Gotowe ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy