Kukus z warzywami i ziołami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1101
Kukus z warzywami i ziołami
fot. Nsaum75 (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 4 pomidory
  • 4 oliwki zielone w zalewie bez pestek
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Pomidory pokroić na kawałki i dodać do sałaty na talerzu. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, zasypać mielonymi nasionami kolendry, kminu rzymskiego i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i dodać do warzyw na talerzu. Oliwki osaczyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów