Galayet bandora

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 6 pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 chlebki pita
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka chili
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć zwody. Pomidory pokroić w kostkę. paprykę chili pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie w woku. Do zeszklonej cebuli wsypać mielone nasiona kolendry, dodać pokrojoną wcześniej paprykę chili i pomidory. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż warzywa będą miękkie. Wtedy ściągnąć z ognia i do spożycia podawać z chlebkiem pita.

0 komentarzy