Daktyle nadziewane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Daktyle nadziewane

    Dodane przez: wd2005

    Joy (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki

  • 600 g suszonych daktyli bez pestek
  • 350 ml śmietany kremówki
  • 150 g twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 łyżka soku pomarańczowego

Opis przygotowania

Daktyle sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć je z nadmiaru wody. Śmietanę kremówkę połączyć z serem twarogowym, miodem, sokiem pomarańczowym i dobrze zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie dodać do tego mielone orzechy włoskie i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przełożyć do szprycy i wycisnąć do sparzonych wcześniej suszonych daktyli.

0 komentarzy

Podobne przepisy