Daktyle nadziewane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 97
Daktyle nadziewane
fot. Joy (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g suszonych daktyli bez pestek
  • 350 ml śmietany kremówki
  • 150 g twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 łyżka soku pomarańczowego

Opis przygotowania:

Daktyle sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć je z nadmiaru wody. Śmietanę kremówkę połączyć z serem twarogowym, miodem, sokiem pomarańczowym i dobrze zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie dodać do tego mielone orzechy włoskie i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość przełożyć do szprycy i wycisnąć do sparzonych wcześniej suszonych daktyli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy