Batata harra

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 4 bataty
  • 4 gałązki natki zielonej kolendry
  • 2 czerwone papryki
  • 2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 główki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1 cukinia
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bataty obrać ze skóry i pokroić w duża kostkę. Cukinię pokroić na małe kawałki. Paprykę oraz papryczkę chili pozbawić nasion i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry i podzielić na ząbki. Następnie wszystkie obrane i pokrojone warzywa wrzucić razem do jednego rondla z wrzącą oliwą, dodać do tego gałązki zielonej kolendry i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu całość ściągnąć z ognia, osączyć z oliwy, wyłożyć na talerz i oprószyć szczypta soli.

0 komentarzy

Podobne przepisy