Kubki tostowe z jajkiem i bekonem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 250 g wędzonego bekonu
  • 6 chlebków tostowych
  • 6 jaj
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Bekon pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie chleb tostowy przełożyć do małych, metalowych foremek do ciasta. Wbić do tego jajka, dodać zrumieniony wcześniej bekon i posypać natką zielonej pietruszki . Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz czarnego pieprzu.

Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wówczas wyciągnąć z piekarnika oraz metalowych foremek i przełożyć na tackę.

0 komentarzy

Podobne przepisy