Tofu z porem i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Tofu z porem i szpinakiem

    Dodane przez: wd2005

    Jon Lebensold (Wikimedia Common) / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 400 g jedwabistego tofu
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 por
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak sparzyć wrzącą wodą na sicie, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć na tackę. Następnie oprószyć go mielonym kminem rzymskim i szczyptą soli. Por przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu por odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku. Następnie tofu pokroić w dużą kostkę i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy