Tofu z porem i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 960
Tofu z porem i szpinakiem
fot. Jon Lebensold (Wikimedia Common) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g jedwabistego tofu
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 por
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak sparzyć wrzącą wodą na sicie, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć na tackę. Następnie oprószyć go mielonym kminem rzymskim i szczyptą soli. Por przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu por odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku. Następnie tofu pokroić w dużą kostkę i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów