Pappardelle z kurczakiem w śmietanie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3516

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 300 g makaronu pappardelle
  • 300 g zielonego groszku w zalewie
  • 200 ml śmietany 18%
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l lekko osolonej, gotującej się wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Groszek zielony odcedzić z zalewy. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć je przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z patelni i dodać do makaronu. Następnie wlać do tego śmietanę i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz. Wszystko posypać osączonym z zalewy zielonym groszkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy