Ziemniaki pieczone w ziołach

wd2005

Autor:

Przepisów: 3473

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki suszonej natki kolendry
  • 1,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie wysmarować je w całości oliwą z oliwek, posypać suszoną kolendrą, kminem rzymskim, mielonym pieprzem i solą. Całość przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na talerz i pokroić ostrym nożem w cienkie plastry.

0 komentarzy

Podobne przepisy