Ciasto żurawinowo-pekanowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • Ciasto:
  • 400 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 250 g miękkiego masła
  • Wypełnienie:
  • 300 g łuskanych orzechów pekan
  • 250 g suszonej żurawiny
  • 4 łyżki miodu lipowego

Opis przygotowania

Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z cukrem. Dodać do tego miękkie masło i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 5 mm i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Przygotować wypełnienie: łuskane orzechy nałożyć na ciasto i dodać do tego suszoną żurawinę. Całość polać miodem lipowym, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor.

0 komentarzy

Podobne przepisy