Zupka chińska z żeberkami i jajkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Zupka chińska z żeberkami i jajkami

    Dodane przez: wd2005

    jonolist / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 6 łyżek oleju
  • 4 żeberka wieprzowe
  • 2 błyskawiczne pikantne zupki chińskie
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 płat nori
  • 0,5 szklanki wrzącej wody
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Nori sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, majerankiem i smażyć do miękkości w mocno rozgrzanym oleju na patelni. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z ognia i przełożyć do miski. Wsypać do tego zupkę chińska (makaron i przyprawy). Następnie zagotować 600 ml wody i na wrzątek wbić do niej jajka. Jajka gotować do chwili, aż same białka się zetną, wówczas razem z gotowaną wodą przelać je do miski z makaronem i smażonymi wcześniej żeberkami wieprzowymi. Całość wyłożyć pokrojonymi na małe kawałki sparzonym nori.

0 komentarzy

Podobne przepisy