Zapiekanka makaronowo-pomidorowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 400 g makaronu penne
  • 150 g tartego parmezanu
  • 4 pomidory
  • sól
  • natka zielonej pietruszki
  • mielony pieprz czarny

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry, natomiast natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Makaron penne wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przełożyć do brytfanki. Na makaron położyć pokrojone wcześniej pomidory, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i całość posypać tartym parmezanem. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy