Jajecznica z kiełbasa i pitą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 961
Jajecznica z kiełbasa i pitą
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 pęta kiełbasy wiejskiej
  • 2 chlebki pita
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • natka zielonej pietruszki
  • sol
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Następnie jajka wbić do kubka, doprawić je do smaku szczyptą soli, mielonego pieprzu i dobrze roztrzepać widelcem. Następnie przelać je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy ściągnąć je z ognia i wysmarować na gorąco pikantnym keczupem. Kiełbasę przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C i piec do chwili, aż zacznie się rumienić. Wówczas wyciągnąć z piekarnika i dodać do jaj na patelni. Całość posypać pokrojoną drobno pietruszką i podawać z chlebkiem pita.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów